Indicația regizorală #unvisdezis

Se face că sînt cu lady G în oraș, la cumpărături ori în interes de serviciu. Căutăm titluri noi pentru anticariatul nostru. Ne înțelegem super. La un moment dat, eu completez foarte bine o afirmație de ei, fapt care-i oferă prilejul să-mi propună să devenim colaboratori.

Sînt în camera bunicului, nu sînt sigur, dar pare că doamna B că e și ea acolo. Ea ori altcineva. Prezența ei. Stau cu spatele la fereastră, așezat la masa rotundă din cameră. Vorbesc cu ea de pisică, de dorința de a avea una și, cumva, ea se răsucește și îmi aduce, de undeva din spatele meu, de parcă ar fi venit pe fereastră, o pisică destul de mărișoară – albă cu pete negre. E dragoste la prima vedere.
Coborâm scările blocului. Într-o altă secvență, le urcăm. Pisoiul alb cu negru e și el cu noi. La coborâre-urcare, trecem pe lângă „Șapcă roșie”. Doamna B îl salută și-i spune ceva pe un ton apăsat, apoi îl trage de braț cu putere. El nu e violent.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este pexels-juan-vargas-5496515.jpg

foto: Pexels (Juan Vargas)

Într-o altă secvență, sînt undeva într-o gară sau în preajma uneia. De câte ori încerc să ajung pe peron, o lumină mă orbește și nu nimeresc linia cea bună. Lumina pare a fi produsă de un far. În spatele meu, catacombele unei vechi fabrici prin interiorul căreia trece trenul. Zidurile sînt parțial dărâmate. Pornesc lanterna telefonului, care e prea puternică pentru ochii mei și intru-n subsolurile catacombelor. Totul în jur pare labirintic. E plin de „homeleși”, dar sînt pașnici. Cineva din spatele meu îmi spune să continui să merg că „sînt liniștiți” sau „că n-au treabă cu mine”.
O spune ca pe-o indicație regizorală.

foto: Pexels (Erik McLean)

🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧🎧

legenda:

🎧 – se recomandă folosirea căștilor pentru următorul audio

4 gânduri despre „Indicația regizorală #unvisdezis

  1. Mulțumesc mult, Roxi!
   Wow, încă nu am avut șansa ta, dar după un vis, am primit bobul de inspirație al unui poem care, la trezire, aproape că s-a scris de unul singur… face parte din grupajul trimis la concursul editurii Cartea Daath și se pare că a fost cu succes. 🙂

   Apreciază

  1. Din păcate nu pot. Nu l-am publicat, nu am voie. Poemul va apărea într-un volum colectiv al editurii, alături de celelalte poeme ale câștigătoarelor – Danya Ștef și Anica Andrei-Fraschini. Când voi avea permisiunea să public, îți voi indica. 🤗

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s