VREMEA TORNADEI – trailer

roman de debut

motto: Când o situație din interiorul tău nu este conștientizată, apare în afara ta sub formă de destin 

Carl G. Jung

 Dorina Lascu este proprietara unei agenții imobiliare dintr-un oraș românesc oarecare. Începutul acțiunii o găsește pe Dorina în fața unor provocări și a unei decizii periculoase: își va putea plăti datoriile restante ale firmei încercând un artificiu îndoielnic? O șansă apare la orizontul femeii: o casă ipotecată, o familie cu datorii restante, la fel ca ea, și un amic vechi, Andrei, părtașul formei caracterului femeii din momentul actual. Legăturile lor discutabile își au originea în perioada ceaușistă. O dorință arzătoare planează pe fond: cumpărarea unui pian cu care femeia să-și ”curețe” sufletul.

” <Într-o societate în care capitalismul sălbatic domină piața,

în condiții de criză, selecția naturală își spune cuvântul în orice

domeniu>. Motto-ul Dorinei era clar și concis, asemeni termenilor

contractuali.

De cealaltă parte avem o familie dezmembrată care locuiește la periferia orașului, o zonă recent valoroasă prin zvonuri. Familia Stanca lucrează în Spania pentru a-și putea plăti ipoteca locuinței în care a rămas doar fiul lor, micuțul Antoniu, alintat Toni, alături de bunica maternă, Vica.

”Toni este unul dintre multele

cazuri de <copii pierduți pe drum>. Părinții copilului nici măcar

nu există în realitatea băiatului, nu în cea apropiată, cu

siguranță”.

Plățile părinților copilului către banca unde lucrează Andrei au întârziat periculos de mult în ultimul timp și aici intervine Dorina. Va putea ea să-și salveze firma și să-și răscumpere liniștea prin punerea ilegală în vânzare a casei familiei Stanca în catalogul agenției sale imobiliare? Cum arată ceilalți membri ai familiilor? Prin ce trec? Viețile lor sunt legate, mai mult sau mai puțin, de momentul zero al cărții.

Un roman al societății românești și-al principalelor ei exponente. O carte a frământărilor vechi și actuale. Ce rămâne după tumultul unei tornade din viața cuiva? Nevoia unei noi ordini sufletești…

10407766_10152624172290458_4300474999731670547_n

foto prima ediție, editura Singur, 2015

 

fotografii de la lansare, 20 martie 2015, Biblioteca Județeană Petre Dulfu, Baia Mare

Această prezentare necesită JavaScript.

 

cum a fost la lansare aflați AICI

 

vremea tornadei coperta editia 2 COMPLET

ediția a doua, 2017

Lasă un comentariu