Invitat special la Atelier Literar

Ei bine, da, am trăit-o și pe asta. 🙂 Păi, cine ar fi zis că atunci când mă uitam la unele emisiuni de cultură de pe TVR, cu invitați unul și unul și le sorbeam cuvintele, că voi ajunge să fiu, la rândul meu, invitat special în cadrul unui eveniment cultural. Că despre asta e vorba, nu despre TVR sau de vreo prezentare bățoasă pe sticlă a unui individ de cultură. 
Despre ce e vorba, de fapt (fără paranteze, am făcut destule în materialul pe care, poate, îl veți urmări mai jos):
Pe 27 august ne-am adunat cu mic, cu mare (la propriu și la figurat) la o nouă ediție (a nu știu câta) a atelierului literar organizat de editura Cartea Daath. Cea mai vie și mai colorată ediție, zic eu. Gazda noastră, Daniela Marin, Anica Andrei-Fraschini, Claudia Elena Peter, două tinere scriitoare aspirante și eu însumi. Totodată, așa cum zice și Daniela, un atelier plin de surprize.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este at-lit27.08.jpg

foto: (c) Cartea Daath

Eu am povestit câte ceva despre volumele mele anterioare, despre ideile, dar și greșelile pe care le-am făcut, de-a lungul timpului, la întâlnirile avute cu scrisul, am citit și un fragment din cel mai recent roman, La capătul șoaptelor, mai apoi am ascultat-o și pe Claudia, pe Anica, dar și pe tânăra revelație, Teodora (o veți putea asculta și viziona aici). Fiind vorba de un atelier literar, nu doar ne-am ascultat și felicitat, ci am schimbat și viziuni.
Pentru mine, însăși existența acestui atelier și faptul că am bucuria să particip la el, a reprezentat și reprezintă o onoare și-o încântare pentru suflet. Asta simt. Consider că viața implică și un exercițiu zilnic, o exersare o celor ce suntem, construind sau, uneori, lăsând deoparte aspecte ale noastre. Împărțind cu noi și cu alții un material ce tinde spre perfecțiune. Trup, suflet, scris.
Cu timpul și cu mult exercițiu, voi învăța să nu mă mai lălăi când vorbesc, să las emoțiile deoparte, să fiu mai natural și să mă dezvălui. Până atunci, asta a ieșit 🙂 acesta sunt eu, acum:

4 gânduri despre „Invitat special la Atelier Literar

 1. A republicat asta pe Colțul Cultural și a comentat:

  Am povestit câte ceva despre volumele mele anterioare, despre ideile, dar și greșelile pe care le-am făcut, de-a lungul timpului, la întâlnirile avute cu scrisul, am citit și un fragment din cel mai recent roman, La capătul șoaptelor, mai apoi am ascultat-o și pe Claudia, pe Anica, dar și pe tânăra revelație, Teodora (o veți putea asculta și viziona aici). Fiind vorba de un atelier literar, nu doar ne-am ascultat și felicitat, ci am schimbat și viziuni.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Am început ziua cu destăinuirile tale de aici, precum și cu interviul de pe booknation. Mă bucur, încă o dată, că te-am descoperit. Am o întrebare, poate previzibilă, poate că ți-a mai fost adresată. Dat fiind că ești istoric, te-ar tenta să scrii un roman istoric? O zi rodnică îți doresc! ❤

  Apreciat de 1 persoană

  1. Iar eu mă bucur de câte ori ne citim. Îți mulțumesc pentru vizită!!
   Și, ca să răspund la întrebare, da, chiar am în vedere un roman cu profil istoric, în viitor. Am notat deja câteva idei, iar la momentul potrivit am să-l încep. Nu m-a mai întrebat nimeni asta. 🙂
   O zi cu multe împliniri să ai! ❤

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s