Fosfene dintr-o altă viață – impresii cititori

Subiectivismul meu faţă de “fosfene” are la bază descoperirea filonului poetic ca sursă a tuturor scrierilor acestui tânăr autor încă de la lectura primei sale cărţi, Eu şi Mia. De-atunci i-am sugerat să se apropie de poezie, să-şi deschidă gândurile înspre ea. De-aceea mă bucur c-a avut curajul, de-aceea scriu despre această carte bucurându-mă să parcurg o poezie modernă ce caută, inclusiv prin formă, să exprime paradigma secolului XXI.
Şi când spun formă, nu mă refer doar la versificaţie sau la tipurile de rimă, ci la o neobişnuită structură a versurilor.  Deseori propoziţii de sine-stătătoare, o micro-poezie într-un vers, poemele se înşiruie în fiecare dintre părţile volumului precum episoadele unui serial. (Daniela M.)Five-Stars

Citind și recitind conținutul acestei culegeri de versuri și micro-proze, mi se pare foarte bine esențializat, în titlu. „Fosfene”… în cazul lui, scânteieri produse cu mecanica scrisului asupra propriei conștiințe. Modernism dublat de seriozitate. O joacă gravă… Săgețile de metafore țintesc sus de tot. Până acolo unde se pierd în pene cenușii, deziluzii mici și mijlocii, chiar nihilisme… Mihai se joacă la modul serios, în sinea lui, dar și aruncă asupra cititorului ca un fel de semne de atenționări ermetizate. Cine îndrăznește, reușește. (Anica A-F.)
„Scrii foarte bine poezie și au fost mai multe aspecte care mi-au atras atenția. Paginația, structurarea și organizarea poemelor, ideile, tot ceea ce ține de forma și conținut.
Fiecare poezie transmite o altă idee, prezentată într-un mod aparte pe care mi-ar fi fost imposibil să nu o remarc. Felicitări!Nu știu cât timp ți-a luat acest progres, însă am senzația că prin poezia ta ai vrea să transmiți următorul mesaj: nu pot fi altceva decât ce sunt cu adevărat. Asta dacă îmi poți înțelege cu adevărat creația. Dacă da, știu că rezonezi cu tot ceea ce transmit eu și tot ce îți pot promite e că data viitoare te voi uimi în sens pozitiv și mai mult. ” (Natașa V. C.-R.)
Un autor pe care l-am descoperit recent, întâmplător sau poate nu… pagini care merită citite… gânduri, frământări, trăiri ale multora dintre noi, dar care nu avem talentul de a așterne pe hârtie…..talentul are un nume – Mihai Cotea (Corina S.)
Pe când i-am coordonat lucrarea de licență, nu știam cât este de talentat. Azi, mi-a dăruit una dintre cărțile sale. Fosfene dintr-o altă viață, Ed. Singur, 2019. Sunt încântată. (Mihaela G.) 
Five-Stars pe Goodreads (Claudia P.)
Poezii moderne, fără semne de punctuație, cu versuri inegale, rima folosită din când în când, versurile lipsite de măsură. Cuvinte țintă într-o construcție diferită în care versurile se aliniază la cotorul cărții și nu la începutul paginii. (…)  Fosfene mi-a părut un strigăt de disperare al sufletelor pierdute în întuneric, dar căutând lumina în flori, crepuscul, visuri de iubire.  (Veronica B.)

Cotea

pentru comenzi: click aici
                                    sau aici

 

4 gânduri despre „Fosfene dintr-o altă viață – impresii cititori

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s