„Fosfenele” lui Mihai Cotea

Nu cred că exagerez când spun că e cea mai frumoasă recenzie primită până acum. Daniela Maria Marin despre ”Fosfene dintr-o altă viață”. Mulțumesc sufletesc! 💝 mă înclin sufletului care a Simțit.

Worlds of Words

Nu este un cuvânt des întâlnit, nu în vocabularul comun al cotidianului nostru, un cotidian ce permite schimbări drastice ale limbii române, astfel reflectându-le pe cele general-culturale ale începutului de secol. Şi acesta este un plus al volumului semnat de Mihai Cotea, Fosfene dintr-o altă viaţă. Poate fi şi un minus, având în vedere viteza cu care se grăbesc cititorii să trieze “materialele de lectură” prezentate în cantităţi din ce în ce mai mari. Efortul de a căuta semnificaţia unui cuvânt necunoscut poate fi cu uşurinţă evitat, protejându-ne confortul, alegând o altă carte care să nu pretindă atât de mult de la noi. Este posibil şi să fim incitaţi de un asemenea termen, cu-atât mai mult cu cât este urmat de o idee “dintr-o altă viaţă”.

Ne suscită interesul sau nu, titlul are importanţă. Alegerea titlului unui volum de versuri şi micro-proze (cum subintitulează Mihai Cotea prezentul volum)…

Vezi articolul original 1.458 de cuvinte mai mult

Un gând despre „„Fosfenele” lui Mihai Cotea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s