„Oameni și granițe” – povestea

„Cel de-al doilea roman al meu, Oameni și granițe, are o poveste pe cât de inedită, pe-atât de specială. S-a născut și renăscut de mai multe ori până a devenit ceea ce e. La fel ca noi, oamenii.

Spre deosebire de celelalte două cărți lansate înaintea lui (romanul Vremea tornadei și volumul Eu și Mia), care au purtat o amprentă biografică destul de puternică, acest roman mă poartă altfel, pe mine, autorul. Mă poartă cu durere, încăpățânare și obstinație spre unele teme și idei pe care nu cred că le-aș fi accesat dacă nu m-aș fi aflat în perioada aceea problematică a vieții mele în care l-am conceput.

Oameni și granițe pornește de la unele întrebări pe care ni le punem toți, într-un fel sau altul. Ce înseamnă libertatea de alegere, de fapt? Până unde merge? E definitorie? Ce îmi spun termenii ăștia alăturați? Cu ce mă influențează? Îi influențez eu, oare?

În general, sunt un om care-și pune multe întrebări, mai multe decât ar fi cazul. De asemenea, sunt o persoană care nu îndrăznește prea mult, iar dacă o face, va alege scrisul. Cam așa s-a născut și acest roman. Am îndrăznit și am dus îndrăzneala până departe, fără să mă pierd, atâta timp cât am ales să fac asta în singurul mediu care-mi conferă siguranță: literatura.

articolul complet se găsește AICI

33729387_2162648777084957_172161195669716992_n
(c) Mihai Cotea

 

4 gânduri despre „„Oameni și granițe” – povestea

  1. A republicat asta pe Colțul Cultural și a comentat:

    Spre deosebire de celelalte două cărți lansate înaintea lui (romanul Vremea tornadei și volumul Eu și Mia), care au purtat o amprentă biografică destul de puternică, acest roman mă poartă altfel, pe mine, autorul. Mă poartă cu durere, încăpățânare și obstinație spre unele teme și idei pe care nu cred că le-aș fi accesat dacă nu m-aș fi aflat în perioada aceea problematică a vieții mele în care l-am conceput.
    Oameni și granițe pornește de la unele întrebări pe care ni le punem toți, într-un fel sau altul. Ce înseamnă libertatea de alegere, de fapt? Până unde merge? E definitorie? Ce îmi spun termenii ăștia alăturați? Cu ce mă influențează? Îi influențez eu, oare?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s